Persoonlijke verhalen achter de cijfers

India werkDe afgelopen maanden hadden wij de kans om plekken te bezoeken die je normaal gesproken niet snel bezoekt op de gemiddelde reis om de wereld. Voor Mondiaal FNV en Hivos bezochten wij projecten in India, Bangladesh en Myanmar waar mensen zich inzetten voor betere werkomstandigheden en het terugdringen van kinderarbeid. Van dichtbij zagen wij de meest verschrikkelijke situaties: zoals de extreem zware en ongezonde omstandigheden in de steengroeves in India, en de verschrikkelijke situatie in de textielindustrie in Dhaka, Bangladesh.

Soms waren we geschokt door de oneerlijkheid in de wereld. Maar over het algemeen waren we vooral verrast door de immense kracht en vasthoudendheid van mensen. Om zich te organiseren en te strijden voor meer rechten, om een identiteit te krijgen, maar bovenal: om het beste van het leven te maken!

Het was geweldig om de portretten te maken van deze mensen en een steentje te kunnen bijdragen aan hun strijd. Roderick verzorgde de fotografie, ik deed de interviews en schreef de teksten. De portretten zijn de persoonlijke verhalen van de mensen achter de cijfers en het indrukwekkende werk dat verzet wordt om de kansen op een beter leven te vergroten!

Benieuwd naar een voorbeeld van een portret? Lees het persoonlijke verhaal van Rokiya voor Mondiaal FNV.