Portfolio Categories: Gebiedsontwikkeling.

vipbus spoorSpoor van Vernieuwing

In het voorjaar van 2012 nam ik samen met Dennis Nolte het initiatief voor een nieuwe beweging: het Spoor van vernieuwing. De beweging werd gevormd door een groep ongeduldige sociaal ondernemers met een grote droom. Een droom van een krachtige samenleving waarin het initiatief uit de bewoners en ondernemers komt. Een gemeenschap met een klimaat waar bewoners verantwoordelijkheid voor hun dromen willen en durven nemen.

De sleutel daarvoor zit in een nieuw samenspel tussen overheid, samenleving en sociaal professionals. Waarbij mensen vanuit hun dromen en hun drijfveren gaan handelen: persoonlijk en met aandacht. Negen krachten vormen de basis voor de werkwijze waarbij wij in 4 fasen toe werken van een kleine persoonlijke verandering die start bij één pionier, naar een olievlek in de wijk en organisatie en uiteindelijk een nieuwe beleidsvisie vastgesteld door de gemeenteraad.

Per juni 2014 heb ik besloten mijn eigen spoor te gaan volgen. Maar het Spoor van Vernieuwing trekt door. Lees er hier meer over.

Opdrachtgever: eigen initiatief